Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

dinsdag 7 juli 2015

Over ruwe haai, tong, zeebaars en kreeft.....

Hey allemaal

Gisteren een poging op de ruwe haai gedaan aan de buitenkant van Neeltje Jans. Het plan was om in het donker verder te vissen, ofwel op tong, ofwel op zeebaars. Op de eerste stek (stek 24 van onze stekkenkaart) aan de gele tonnetjes op een 22 meter diepte ging het anker naar beneden met hieraan rubby dubby. We hadden verse makrelen bij ons, inktvis en er werd met ook een hengel met zagers gevist. Er dreef best wel wat zeewier rond en dat was soms heel lastig. We vingen een tongetje maar de haaien schitterden door afwezigheid. 



Rond acht uur kwamen er nog enkele boten de sluis uit en trokken ofwel naar Domburg of naar de geul aan de 'hoge duin'. We overlegden even en maakten de gok om het op de tong te proberen. De berichten gaven vooral aan dat er niet al te veel tong zat en dat er redelijk wat onder de maat waren. Indien de tong toch niet zou lukken, konden we alsnog tegen de bank op de zeebaars proberen.
De tongenstek: N 51 35 757  O 03 38 891
Het afgaande tij liep al goed toen we ankerden op 16 meter. Na een kwartiertje was mijn nachtje al goed, een dikke kreeft kwam na wat gestomp aan boord. Nog steeds vissend in het zonnetje kon Sven de eerste tong vangen, een mooie dertiger. Ze zaten er dus wel en hoopten op een leuke nacht. 




 De zonsondergang was mooie en de zee was net een meer,  de Kingfisher lag onder het strand, de Limanda iets dichter tegen de ketting en op enkele honderden meter lag Arjan Stelwage te vissen. De eerste echte actie kwam in het donker op gang en vooral aan de plastiek afhouders kwam er tong naar boven, geen grote aantallen, maar regelmatig toch vis. Verder kwamen er ook enkele scholletjes, een scharretje, wijting en steenbolk boven.




Met de vloed kwamen er nog enkele tongen boven en ook het eerste doublet van de nacht dat viel voor het onderlijntje met driewegkraaltjes. Uiteindelijk konden we met 18 maatse tongen rond half zes naar de haven terugvaren. Ons aas (1200 gram zagers en 600 gram zeepieren) was op en we konden terugkijken op een heel leuke nacht.



Grtz
Nico

Volgers