Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 30 november 2014

De zoveelste ronde.....

Hey allemaal



De weergoden waren ons weeral goedgezind. Eerst zag het ernaar uit dat de stevige oostenwind ons zou verhinderen om op de goede stekken te raken. Uiteindelijk was het 's ochtends nog oost 5 en die zwakte gedurende de dag af naar zwakke vier oost.
Vandaag was Arjen te gast aan boord en ook mijn vader zag het zitten om een dagje op zee te vertoeven. Rond acht uur konden we door de sluis en konden over ene vlak zeetje naar de R9 varen. De ebstroom begon net te lopen en het vissen kon snel beginnen. We hadden verse zeepieren, diepvriestappen en 'gepocheerde'zeepieren bij als aas.


Nog voor de laatste hengel ingeworpen was, kwam de eerste schar al boven voor Arjen.






Het viel ons op dat het formaat van schar een slag groter was dan eerder deze week. Heel de dag kwam er dan ook vis boven. Rond de middag hebben we de hengels even links laten liggen en hebben we een lekkere lunch gehad. Arjen had oliebollen, een lekker flesje rode wijn en zelf gerookte paling en makreel bij.




Het was gewoon genieten van deze lekkernijen in het najaarszonnetje. We vingen vandaag wijting, steenbolk, schar, bot, zeedonderpad, een noordzeekrab en één vijfdradige meun. We konden elk ook een leuk gulletje vangen en op het einde van de dag hadden we meer dan honderd maatse vissen gevangen.











Rond twee uur zijn we nog even aan de R12 gaan liggen en met het laatste beetje stroming kwam hier de wijting los en konden we zo de dag mooi afsluiten. Rond de klok van driëen zijn we terug naar de haven gevaren.
Op de andere stekken in de Voordelta is het ook gewoon feest. Aan de R5 iets meer wijting, aan de R1 nog meer schar en aan de gele tonnetjes meer gul en nog enkele mooie tongen.
Zolang de vorst niet intreed, zullen we van deze mooie visserij kunnen blijven genieten. Intussen zijn we de laatste hand aan ons volgend boek aan het leggen. We houden jullie op de hoogte.


Grtz
Nico
Een van de vele tripletten schar van de dag....





Volgers