Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 18 augustus 2014

Veel controle met weinig tong.

Vangstbericht van donderdagavond 14-08-2014

Er stond de laatste week veel wind maar een krimpende zuidwestenwind gaf ons de kans om een avondje op de tong te vissen ondanks de voorspelde regen. We zouden onder de beschutting van de kust blijven en het afgaande tij afvissen. Roland zorgde voor zagers en ik haalde hem thuis op om 19.00 u ’s avonds.
De Rijkswaterstaat
In de Roompotsluis lag er zoveel vuil en wier dat er een zeilboot met zijn schroef in vastzat, in een poging deze boot weg te slepen zat ook onze schroef vast en toen grepen de heren van de Rijkswaterstaat in, die de zeilboot netjes aan de steiger afleverden. Bedankt mannen! We hadden een uurtje oponthoud opgelopen en lagen gelukkig om 10.00 u op onze stek (een put tot 15 m) net voor het donker.

Reddingsboot in actie, met de kraan afladen


Het was Roland die de eerste tong ving, een lap van bijna 40 cm. Hierna volgden er nog een tiental waarvan er enkele terug zwemmen wegens te klein. Tussen de regenbuien door vingen we af en toe een tongetje, ze beten voorzichtig en we hadden soms een misser. Het was belangrijk om soepele plastic afhouders te gebruiken en goed up-tide te werpen zodat de lijn goed plat op de bodem lag, veel draad geven was dus de boodschap.

Roland met zijn eerste tong
Het vallen van het donker
Af en toe een regenbui en wolken
Toen de stroom er uit was besloten we om voorzichtig terug binnen te varen. Dat ging uitstekend door de goede hulp van Roland die als een meester de spot hanteerde.

Eens terug op onze vaste havenstek aangekomen stonden de heren van Rijkswaterstaat er ook ineens bij en vroegen achter de papieren. Na een volledige controle (en ik bedoel een volledige met nazicht van motornummers en call-sign van de marifoon toe) bleek alles in orde te zijn. Goed dat ze alles controleren en waken over onze veiligheid! Dat het om 2.30 u ’s nachts een uurtje van je tijd in beslag neemt moet je er dan maar bijnemen.

Twee weken geleden toen we aan de steiger kwamen kregen we ook controle van de visvangst, dat bleek toen ook in orde. Ik hoop dat het niet elke keer van dat zal zijn maar toch goed dat ze controleren. Jullie zijn verwittigd!

Al bij al een leuke avond in goed gezelschap.

Bedankt Roland.

Groeten

Wim
Delta 926

Volgers