Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zaterdag 2 augustus 2014

Dagje Dover....

Hey allemaal

Woensdag stond er nog eens een tripje naar Dover op het programma. De voorgaande week even gebeld met Andy en bleek dat onze boeking niet ingepland stond.....PANIEK dus. Na overleg konden we een dagje vroeger nog wel terecht bij hem en na een heel kort overleg met ons groepje bleek dat iedereen ook op woensdag kon. Snel de trein geboekt en op woensdagmorgen stonden we rond half acht op de steiger te wachten.
Na het inschepen onze plekjes aan boord verdeel en na overleg met de schipper maakten we ons op voor een zeer gevarieerd dagje vissen. Er zat wel wat zeebaars op de wrakken, heel veel gulletjes, ponen en een enkele dorade op de Varne en de makreel zat er ook. Verder gingen we ook nog op pollak en gul op enkele wrakken.
We starten met het verplichte aasvis vangen, sandeels, die we deze keer heel goed konden vangen met onze haringlijntjes. Met vijf tegelijk kwamen ze boven en al heel snel hadden we er voldoende om enkele uurtjes op de wrakken te vissen. Er kwamen ook makreel, horsmakreel en pietermannetjes aan boord tijdens deze driften. Fons kon hier op de pilker al een eerste zeebaars vangen. Deze pilker gebruiken we als loodgewicht. Dit lokt de sandeels naar de haringlijntjes en je maakt kans op een bonusvis, zoals gul, zeebaars en jumbo makrelen. Filip kon hier ook een gul op vangen.
Op de heenweg naar het zeebaarswrak maakten we enkele lange driften over de Varne. Beaasde hokkais, wapperlijnen met een pareltje en/spinnertje eraan en we vingen heel wat gulletjes, rode ponen, Engelse ponen, een schar, horsmakrelen en een zeekarper. Leuke afwisseling en de enige afwezige bleek de schol te zijn, die konden we niet vangen. Na twee driften had iedereen wel zijn visjes gevangen.
De eerste driften op het wrak leverden geen aanbeet op, tot we over een bepaald deel van het wrak driften en ik een eerste zeebaars kon vangen op de zandspiering. Er werd ook gevist met pilkers en hokkai onderlijntjes. Hiermee werden enkele mooie kabeljauwen gevangen. Filip had een echte ouderwetse op zijn pilker, bijna een meter lang en dik 8 kilo zwaar. Marc ving een leuk lengetje, die zien we hier iet zo vaak. Er werden ook nog enkele zeebaarzen gevangen. De sandeels waren bijna op en we zijn dan ook eventjes wat gaan bijvangen. Het is wel leuk dat je je aas zo gemakkelijk kan vangen, we hebben het al wel anders gehad in het verleden. Na het keren van het getij terug naar het wrak en alweer werden er wat zeebaarzen gevangen en gemist. ook de aanbeten verzilveren bleek niet simpel, de baars pakte de sandeel wel, maar niet genoeg om ze te kunnen haken. Met een pilker konden er wel nog enkele vangen. Filip ving tijdens het ophalen een horsmakreel en aangezien dit een 'real killer for bass'is hing hij die er snel aan. Geen drift later ving hij een van de grotere baarzen van de dag.....
Een fijne dag vol variatie is eigenlijk te snel voorbij, al zijn die dagen ook best wel vermoeiend en moe maar voldaan reden we terug naar huis. 'Dover.......we'll be back'
13 vissoorten: zeebaars, schar, makreel, zandspiering, pieterman, gul, leng, wijting, dorade, horsmakreel, rode poon, Engelse poon, steenbolk, van variatie gesproken.....
Hieronder een reeks foto's van de dag.....













Volgende afspraak in september, Turbottime.....
Grtz
Nico

Volgers