Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 17 juni 2013

3 X 50 is scheepsrecht!


Beste Hengelsportvrienden,

Afgelopen zondag 16-06-2013 onze meest gewaardeerde sportvis gaan belagen in de Zeeuwse  voordelta. Om 7.00 u ’s morgens gastvisser Kevin opgepikt en via Yerseke bij aasleverancier “Dixhoorn” een kilo mooie zagers opgehaald. Het plan was om tijdens de afgaande stroom op baars te vissen.

Prachtig weer maar veel wind
Er stond een hevige Zuid-westenwind die het vissen niet echt gemakkelijk maakte maar door het gebruik van onze driftzak konden we bij afgaand water tegen de stroom in toch vissen.

De driftzak trekt de boot recht
 
 
 
We ankerden tegen een zandplaat in de buurt van de groene ton R11. Tegenover het “Banjaardstrand” en in de buurt van de stormvloedkering aan de buitenkant om toch wat uit de wind te liggen. We lagen op 6 meter water en de watertemperatuur was 14.2 °C.

We gebruikten een wapperlijn van ca. 1.2 m met twee haken volgens de pennel-montage. Deze montage maakt het mogelijk om één of meerdere zagers op de lijn te houden. Iets grotere haken van maat 1 tot 2/0 kan je hiervoor gebruiken. Deze wapperlijn wordt gemonteerd door een speldwartel en op de hoofdlijn zit een schuivende hoek-afhouder met ankerlood ca. 150 g.
schar met baarsallures
De pennelmontage haak nr 1

Deze onderlijnmontage zover mogelijk uit de “scare-zone” van de boot uitgooien en wachten op de voorbijtrekkende baars. Soms zijn er ook scharren met “baarsallures” die zich op onze grote haken storten. Ook een noordzeekrab wil zich hier nog wel eens aan laten haken. Spijtig genoeg één krab verspeeld toen hij aan de oppervlakte los schoot … grrrrrrrr.

 
We konden 3 mooie baarzen vangen van ca. 50 cm lang, voor ons de eerste van het seizoen en hopelijk niet de laatste.

 
Bedankt aan gastvisser Kevin voor de fijne vissessie en het aangename gezelschap.

Groeten

Wim









Volgers