Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

dinsdag 13 november 2012

Domburgse scharren met Fons

Hey allemaal

Doel van de dag, Domburgse scharren


Dinsdag een dagje gaan vissen vanaf Neeltje Jans. Ik was te gast bij Fons. Hij heeft sinds een jaar een eigen Beekman 540, 60 pk ETec motor, en de nodige apparatuur. Het gebruik van zijn GPS lukte hem nog niet zo goed en tijdens de visdag begon het voor Fons te gaan om de juiste informatie op zijn scherm te krijgen en die juist te interpreteren.


De weersverwachting was kantje boordje, maandagnacht stond er nog zuid 5 a 6, later afnemend. Na eerst ons aas afgehaald te hebben bij Dixhoorn in Yerseke, arriveerden we rond half negen aan de helling. De wind viel mee (Z4) en de zichtbaarheid was ook voldoende. Op een kabbelend zeetje vertrokken we richtng zuidwesten, naar Domburg. Aangezien Fons nog niet veel stekken kent in de voordelta, zijn we naar een stekje van mij geweest. Doel, Domburgse scharren.We pasten onze onderlijnen hiervoor aan, haakjes maat 2, en verzwaarde onderlijnen, staal en plastiek.  Ikzelf wisselde tijdens de dag af tussen nylon en dyneema als hoofdlijn. Op deze manier kun je je aasaanbieding altijd optimaal tegen de bodem houden.
Domburgse meeuw, wachtend op een ondermaats visje
Bij weinig stroming nylon en bij veel stroming, dyneema. Heel de dag door werd er vis gevangen, 90% was schar en de rest wijting. Ik gebruikte twee onderlijnen, de ene met gele afhouders en de andere fijne stalen afhoudertjes. Weer was e verschil, de plastiek afhouders vingen beter bij minder stroming en de fijne stalen waren de beste bij sterke sroming. Hoofdrolspeler met zijn favoriete afhouderVolgers