Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

dinsdag 30 oktober 2012

Beter iets dan ... niets!

Vangstberichtje van zondag 28-10-2012.

Hallo daar,

Het was alweer een dikke maand geleden dat ik de motor liet ronken. Door weer en werk niet meer kunnen vissen, wat een miserie!


Zondag ging de wind even liggen en met het mooie zonnetje toch maar voor enkele uurtjes het opkomende tij afgevist in het Keeten.


Omdat ik op het laatste nippertje had besloten te gaan, had ik alleen gezouten pieren mee als aas. Maar beter iets dan ... niets. Toch?Op een dertig meter diepte geankerd in de buurt van stek 46 waar ik vorig jaar mooie wijting en steenbolk kon vangen. Het water was zo' n 12,5 °C, ideaal voor deze visjes.

Maar de vis liet het afweten, kwam het door het aas? Enkele kleine wijtingen vergrepen zich aan de gezouten pieren en verder niet al te veel actie gehad. Maar zoals het spreekwoord zegt: Beter iets dan ... niets!
zoute pieren saté


Lekker uitgewaaid en nog eens gevist. Meer moet dat niet zijn.

groeten

Wim

Volgers