Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 15 januari 2018

De kop is er af ...

Beste Viscollega's,

Nogmaals onze beste wensen voor het nieuwe jaar 2018 en dat ze goed mogen bijten!
De start van 2018 gebeurde op zondag 14 januari 2018, een zonnig winterdagje. Het plan was om op de spijkerplaat niet ver van de haven van Vlissingen een wijting, schar of gulletje te vangen. Met een kilootje pieren en diepvriestappen vertrokken we om het opkomende tij af te vissen.

We ankerden tegen de spijkerplaat op een 12 meter diepte en visten up-tide met stalen paternosterlijnen en onderaan een wapperlijn, de zogenaamde mixed-bag. Hierop kreeg ik direct een mooie wijting aan de wapperlijn, zo eentje met gul-allures.


Aan de Spijkerplaat op 12 m


Vrolijke sluiswachter Nico

eerste wijting op de wapperlijn van de mixed bag, de grootste van de dag

We vingen regelmatig een wijting en af en toe zeker een mooie maatse van ca. 30 cm, er lagen in de buurt nog meer sportvissersbootjes en omdat deze wat dieper lagen zijn we nadat de vangst er wat uit ging ook dieper gaan liggen op 14,5 m, hier helaas iets meer stroom en de vangsten beterden er niet echt op, af en toe een visje maar niet meer dan dat.

triplet wijting op de paternosterlijnOok een meun kwam boven
tweede stek iets dieper op 14,5 m

Tijdens het keren van het tij ging Nico visjes sprokkelen met zijn spreader-lijn en ving rustig nog enkele scharren en wat wijtingen bij.
Toen de stroom er weer wat inkwam begonnen we weer wat meer beet te krijgen en visten we nog een uurtje door. Toe de wind en de stroom in dezelfde richting kwamen werd het ook wat aangenamer om te vissen want we hadden al een ruwe dag gehad.ruwe zee door wind tegen tij

Zo, de kop is er af, het was een mooie maar koude winterdag met iets te veel wind en wat hobbelige golfjes. Toch weer eens uitgewaaid met goede visvriend Nico en de boot kunnen testen na de feestdagen. Binnenkort weer beurs in Ouddorp van de "Deltavissers" waar we jullie misschien ook weer gaan tegenkomen, veel succes.
Bedankt Nico.

Groeten, Wim

Volgers