Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

donderdag 13 juli 2017

Geduld wordt beloond ...

Vangstbericht van zondag 9-07-2017

Beste vissers,

Deze zondag werd een superdag voor Kevin, zijn plan was om op haaitjes te vissen in de buurt van de gele tonnen aan de buitenkant van de stormvloedkering. Hopend op een mooie bijvangst zoals rog, tong, bot of ruwe haai.

Met een mooie vlakke zee en gewapend met 1.5 kilo zagers ging hij en zijn vismaat George op stap.
Ze ankerden tegen een talud op zo'n 7 meter diepte in de buurt van de "Onrust" waar wij samen al eens een mooie baarssessie deden enkele jaren geleden.
 
 Ze gebruikten 2 hengels per man en verzwaarde stalen en gele kunststof onderlijnen.
 
De vangsten blijven uit maar toch besloten ze geankerd tegen het talud te wachten tot de vis zou passeren en vingen uiteindelijk toen het opkomende tij begon te lopen twee mooie haaitjes op de gele kunststof afhouders. Verder was er nog 1 schar, 7 botten, 2 tongen en als klap op de vuurpijl ... een mooie rog. 

 

 
De grootste haai was 91 cm lang en een megarog voor Kevin, wat een beest! Eindelijk dit specimen van de bucketlist ...
 
Goed gevist Kevin, wat een mooie sessie, de aanhouder wint, soms is het beter te geloven in de stek en te wachten tot de vis passeert, dat is immers afhankelijk van tij en diepte.
 
Proficiat Kevin en George met die mooie rog en hopelijk nog vele mooie vangsten.
 
gr
 
Wim

Volgers