Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 17 oktober 2016

Baars...baars...baars...

Hey allemaal


Zaterdag ben ik samen met Luc een dagje rond de Zeelandbrug gaan vissen met als doel de zeebaars. Geen al te vroege start, mede door het sluipverkeer door de polders, haha.


Aangezien ik niet zo'n kunstaasfanaat ben, trokken we gewapend met vier hengels en zeepieren en zagers naar de brug.
Mijn plan was het volgende: eerst actief zoeken naar azende vissen door te driften met kunstaas en als we ze vinden, ankeren en met aas bevissen.
De eerste pijler, een redelijk ondiep stuk, zag er al veelbelovend uit volgens de dieptemeter, maar azen, oh nee.

Wat shads kwijtgespeeld en na enkele driften was de school verdwenen. Waarschijnlijk hadden we ze verjaagd met onze verschillende driften. Op  zoek naar een andere peiler, iets dieper, en hier ook weer mooie scholen op de dieptemeter. We besloten echter om eerst te ankeren, om zo de school niet te verstoren. De eerste worp was al direct prijs, een leuke scholenbaars op elke hengel.

Toen de stroming goed doorzette hebben we het anker een beetje verlegd, zodat we elk een peiler konden bevissen. Dit werkte prima want met de regelmaat van de klok kregen we felle tikken van de actief azende scholen. Zeepieren of zagers, maakte weinig verschil uit. Geen grote baarzen echter, maar soms wel twee tegelijk op onze pennelrigs.

Uiteindelijk hebben we dik  baarsjes gevangen, maar de grote lukte ons niet. Deze was 41centimeter. In de volle stroming was het blijkbaar niet meer tegen de peilers te doen, maar uptide werpend konden we ze blijven vangen.




Al hadden we wel veel last van het voorbij drijvende groen.
Uiteindelijk met een voldaan gevoel naar de haven teruggekeerd, en ja, dat kan ook zonder een visje in de bak. Nog even een snelle hap bij Lieve en Jolande van Eetcafé de Vismijn voor we de terugreis aanvatten.

Grtz
Kevin.

Volgers