Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

donderdag 8 september 2016

Succesvol Makreeldagje

Vangstbericht van 8-09-2016

Beste collegavissers,

Gisteren was het topweer, windstil en zonnig. Daarom een dag verlof genomen en vroeg vertrokken voor een dagje wrakvissen op onze Noordzee.

opkomend zonnetje, beloofd een leuke dag


Gewapend met licht spinmateriaal, spinlat tot ca 40 gr en molen in de 3-4000 serie, stoven we naar de visgronden om er een leuke sport aan die geweldige mini-tonijnen te beleven. Steven viste met zijn nieuwe Fladen Maximus van Robby-Fish, topmateriaal. Een lichte hengel voor op het zoute water, geeft een kik als er een makreel aan zit.


Een kleine gul op de pilker en aan de lichte hengel

Het eerste wrak op 42 km was "De Vecht", hier zat wel een beetje vis op, na enkele driftjes en één ankersessie hadden we enkele steenbolken en wat makrelen maar besloten we een beter plekje te zoeken.


mooie steenbolk, letterlijk van het wrak geplukt


Het tweede wrak een beetje verder, de "UC-10", een klein wrak, maar rond de opvallende piek die het wrak vertoonde zagen we toch veel vis en daarom hier enkele driftjes gedaan. Mooie blauwe makrelen kwamen boven en we besloten om op dit wrak te ankeren. Toch wel even moeilijk om op een diepte van 30 m goed voor het wrak te liggen. De stroming en stroomrichting goed inschatten is een hele klus. Het lukte echter goed want na het ankeren konden we onze lichte pilkertjes stroomopwaarts werpen en over de bodem laten huppelen.

makreeltje pakt pilker op licht spinmateriaal

net maatse gul gaat terug om te groeien


Toen we van het wrak afdreven was de beet over en besloten we om terug te varen naar de haven, nog enkele wrakjes bezocht maar niet veel meer gevist. Tijdens de terugvaart heeft Steven alle makrelen gekuist en hadden we er paar hele mooie voor in de rookoven. We hadden zo'n 120 km op de teller staan en hadden een 60 liter benzine opgevaren.


de vangst ca 50 makrelen, heel wat kuiswerk


Bedankt Steven voor deze leuke TOPdag.
Hopelijk komen er zo nog vele.
 
Groeten
 
Wim

Volgers