Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

woensdag 24 augustus 2016

Nieuwtjes...

Hey allemaal

Tussen onze vangstberichten door zullen er vanaf nu regelmatig nieuwtjes, materiaaltests en kortere berichtjes en handige tips op ons blog verschijnen. Zo hopen we jullie nog meer op de hoogte te houden en onze kennis met iedereen te delen.

Bij deze, een eerste berichtje:

Flexi parels (zo noemen wij ze althans).

Deze zijn al jaren gemeengoed in het forelcircuit en nu meer en meer in gebruik tijdens de witvisvisserij. Deze rubberen balletjes verdienen echter ook een vast plekje in de viskoffer van een zeevisser. Het grote voordeel van deze rubberen balletjes is dat ze zeer snel over de haak geschoven kunnen worden om zo als kraal gebruikt te worden. Je hebt dus in enkele seconden de mogelijkheid om je onderlijn aan te passen aan de actuele voorkeur van bijvoorbeeld schar of wijting, die soms heel goed reageren op gekleurde kralen.

Sinds enkele jaren gebruik ik hiervoor 'Nitro Eggs' van Eagle Claw in verschillende kleuren. Deze zijn drijvend en hebben hierdoor een extra liftend vermogen voor je aas. 

Ze zitten trouwens bomvol smaak en geurstoffen. Nu zijn er echter ook zinkende versies verkrijgbaar bij Robbyfish. Deze worden speciaal voor hen geproduceerd en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Onze eerste tests waren alvast heel goed. 


Grtz
Nico




 

Volgers