Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

vrijdag 19 september 2014

Op jacht naar zeekarper....

Hey allemaal

Donderdag nog eens naar Dover gereden om daar aan boord van Reecer een leuke dag te vertoeven. De visserij vanuit Dover is elke keer weer een verrassing, zo ook vandaag.
We zijn doelgericht op zeekarper gaan vissen op verschillende wrakken. Een wapperlijntje, haakje 2, enkele kralen erboven en een metertje boven het wrak laten driften. Als aas een stukje zeepier en een fijn stripje inktvis. We vingen ze niet op elk wrak, maar als ze er zaten konden we ons opmaken voor een leuke aanbeet en dril. Af en toe een shadje of pilkertje laten zakken zorgde voor afwisseling. De 'bijvangst' vandaag was zeebaars, pollak, kabeljauw, steenbolk, rode poon, Engelse poon, makreel en lipvis. Hieronder enkele foto's van de dag:
















Grtz
Nico

Volgers