Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 29 januari 2012

Wintervisserij aan de groene SVK boeien voor Colijnsplaat met Stephane de scharkampioen.

Vangstbericht van zaterdag 28-01-2012
Uiteindelijk ging de wind dan toch liggen en de windrichting oost tot zuidoost is goed te combineren met een afgaand tij op de Oosterschelde. Er werd al een paar weken leuk schar gevangen aan de groene SVK boeien te Colijnsplaat en dat zag mijn vriend Stephane wel zitten. Het is “hoog water” om 6.36 u dus het wordt een vroege dag.
We ankeren op 15,8 m voorbij de groene SVK 11 en het water is 5,5 °C, kouder dan enkele weken geleden maar nog steeds warm voor het seizoen. We liggen er samen met enkele kleine en wat grotere “opstap” boten zoals de “Zuiderzee”. Al snel volgen enkele kleine aanbeten!  Door het koude water bijt de vis zeer voorzichtig en moet je fijn en geduldig vissen. Het is mijn vismaat Stephane die de eerste schar van 23 cm kan binnenhalen, kort gevolgd door mezelf met eenzelfde exemplaar. Hierna valt het stil omdat de stroom te fel doorzet en we besluiten na een uurtje om een beetje ondieper op 11,5 m te gaan liggen. De stand was dus even 1-1 maar Stephan vangt er dan snel drie mooie bij (24,5 cm, 24 cm en 25 cm) en ligt op kop. Ondertussen is de stroming teruggevallen en besluiten we om dieper op 15,1 m de laatste stroming af te vissen. Hier kan ik een wijting van 27 cm vangen maar Stephane is niet te stoppen en vangt nog een schar van 25 cm, een ondermaatse schar en een meuntje bij. Als de boot draait door de vloed komt ook het zonnetje er af en toe door. Het was al de hele tijd bewolkt en de zonnestralen doen enorm deugd. Stephane vangt natuurlijk nog twee ondermaatse scharretjes bij maar dan komt er een mooie aanbeet op de gevoelige top van mijn Fladen Maximus Supersensor en kan ik één schar landen van 27 cm. Mijn eer gered! Er komen aan beide zijden nog twee ondermaatse scharretjes boven en we besluiten te stoppen. Eindbalans: 9 maatse scharren in de koelbox en een 5 tal teruggezet. Eén meun en één wijting die we ook allebei teruggezet hebben.
Het was een moeilijke wintervisserij maar wel een heel leuke dag met goed gezelschap. Bedankt aan Stephane de scharkampioen. Voor de film van deze dag kan je deze link gebruiken:

Delta 926                                         Stephane De Scharkampioen


Volgers