Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

De Zoete Hoek

Keer terug naar ons blog

Op deze pagina kun je onze omzwervingen op het zoete water mee beleven.
Een kort snoektripje

Deze week op een klein putje een uurtje op de snoek gevist. Er stond nog enorm veel wier en ik kon maar op één open plek inwerpen. Een stralend zonnetje maakte het aangenaam. Drie soorten kunstaas gebruikt in deze volgorde. Eerst een stil kunstaas en de zone dicht in de kant afgevist, dan verder beginnen werpen met de Screaming devil en tenslotte de spinnerbait, waar de snoek uiteindelijk op toehapte.
Stil, zelf gemaakt zacht kunstaas

Screaming Devil, stevige kabaalmaker

Spinnerbait die heel veel trillingen veroorzaakt

Leuk snoekje van ca 70 cm.zomer 2015, snoekbaars, baars en zonnebaars

Aangezien we meestal op zee proberen te vissen, vissen we weinig op het zoete. Er is echter één ding dat ik onder de knie wil krijgen en dat is kunstaasvissen, niet alleen op het zoete, maar ook op de zee. Geen betere leerschool denk ik dan om ook de zoete rovers zoals snoek, snoekbaars, baars, winde, roofblei, enz achter de vinnen te zitten. Als de wind dan iets te fel waait om de zee op te trekken, hoor je ons niet meer klagen en komen de lichtere hengeltjes uit de kast.
Zo trekken we geregeld naar de Antwerps haven, de dokken zoals ze zeggen. Hier is een mooi bestand aan snoekbaars en baars. Vooral vertikalend en/of dropshottend proberen.... Soms succes, soms(meestal) een volledige blank.

Mooie baars in de buurt van het MAS

aasvisjes genoeg, soms schiet er een rovernde baars door, mooi

Zonnige verrassing, zonnebaars

Souvenir van een voorganger...

Zelfs als ze klein zijn, zijn het felle rovertjes

Kikker imitatie, hopelijk brengt die snel een mooie snoek op de kant.
Grtz 
Nico


10 juni 2013 Bellyboaten op snoek

Maandag een keertje gaan bellyboaten op een plas waar wel wat snoek op zou moeten zitten. Het water is enorm helder met aan de kant mooi wierpartijen. Aan de slag met een kleine selectie pluggen, spinners en softbaits. Bij het te water gaan zag ik al direct heel veel kleine baars die aan het jagen was. Met een lichte spinhengel heb ik die erg leuk kunnen animeren. Het waren er soms wel met meer dan tien, de scholenbaarsjes die mijn spinner volgden. Kleine tikjes ertegen, maar doorpakken, ho nee. Een enkele was toch dapper genoeg om ervoor te gaan. 
Ik besloot hierop om een plug met baarsmotief te starten, een Rapala Floating Firetiger. De eerste uithoek die ik uitkamde bracht al onmiddellijk een aanbeet op, die miste ik echter.  
Verder peddelend langs de kanten eigenlijk weinig actie ondervonden tot ik op de zonnekant van de plas kwam. Hier kon ik twee snoekjes vangen tussen 50 en 60 cm. Heel leuk en gelijk waren het ook de eerste snoeken die ik uit de BB kon vangen. In de loop van de dag nog wat ander kunstaas gebruikt, maar die brachten geen aanbeten op.
Onderstaande foto's en filmpje geven een klein ideetje van het dagverloop. Voor herhaling vatbaar, zeker weten.
Volgers