Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 10 april 2016

Hey allemaal

Dit weekend is het er nog eens van gekomen, een visdagje in de Voordelta.

Kevin trok er samen met Leo op uit. Leo van , zagers-zeepieren ,  had voor verse zagers en tappen, verse en gezouten zeepieren gezorgd.

De wind bleef wel een moeilijk in te schatten zaak. De voorgaande dagen bleef de verwachting veranderen, maar uiteindelijk kon er toch buitengaats gevist worden. Na een vlotte schutting ging het in één streep naar de R5 waar er tijdens het afgaande water al direct leuk gevangen werd.


De verse tappen en de gezouten pieren vielen het beste in de smaak, zeker bij de scharren. Die waren overigens van mooi formaat. Verder kwamen er ook enkele opvallend magere wijtingen boven.



De betere onderlijn bleek toch de gele plastieken afhouders. Kralen en kleine lepeltjes brachten opmerkelijk meer vis op. Tijdens de kentering schakelde ik even over op de spreader en kreeg beet op beet. Ondanks dat ik regelmatig beten miste, kreeg ik op een gegeven moment iets zwaars aan de lijn, waarschijnlijk een kreeft, maar die loste halverwege, jammer.






Dat drukte de pret echter niet, enkele leuke botten, ondermaatse scholletjes en een puitaal bleven voor trillende hengeltoppen zorgen. Kort na de middag kwam er nog een zeehond rond de boot zwemmen. Kort hierna zette de vloedstroom door, en die was fel zeg. Het leek wel of we onder onderlijnen skiles aan het geven waren.

De noordoostenwind zorgde wel voor een rottig zeetje in de namiddag. De vangsten vielen op dit moment natuurlijk stil, maar de dag was sowieso een succes. Een mooi maaltje verse vis bestaande uit schar, bot en wijting in de emmer en in het zonnetje terug naar de haven varen, toppie.

Bedankt Leo voor het super aas en het leuke gezelschap.

Groeten
Kevin

Volgers